Kernraad Elzestraat

24 Juni 2021

Kernraad Elzestraat

Kris Hapers (Groen) vraagt of de kernraad Elzestraat van 24 juni, gezien de huidige versoepelingen, toch niet ter plaatse kan doorgaan, zodat bewoners mondeling kunnen tussenkomen. Daarnaast vraagt hij ook opnieuw of basisinformatie over dossiers niet op voorhand kan worden verschaft (schriftelijk of met een video) om te vermijden dat de kernraad vooral informatieoverdracht is in plaats van participatie. De burgemeester laat weten dat de kernraden altijd als een cluster van vier worden bekeken, dus dat de kernraad Elzestraat op dezelfde manier zal worden georganiseerd als de kernraden de voorbije maanden. Bovendien is de kantine van de Redboys te klein en wil de gemeente geen inschrijvingssysteem. Voor het najaar zijn er wel heel wat plannen.

Dan wil men immers naar een hybride systeem gaan: zowel fysiek als met een opname die thuis of op een later tijdstip bekeken kan worden. Live streaming zal niet mogelijk zijn omdat de wifi-verbinding van de kantines niet altijd sterk genoeg is.

Er wordt bekeken of er op voorhand al een presentatie kan worden doorgegeven zodat bewoners gerichter vragen kunnen stellen tijdens de kernraad. Groen is benieuwd hoe dat zal lopen…