Mobiliteit aanpakken is essentieel

06 Juni 2023

Mobiliteit aanpakken is essentieel

Mobiliteit blijft voor Groen een essentieel verhaal. Eentje dat nog meer aandacht verdient in onze gemeente. 

Groen vroeg tijdens de laatste gemeenteraad naar de resultaten van de tellingen op de as Meidoornstraat / Borgersteinlei. We merken, samen met de buurtbewoners, dat er beduidend meer verkeer is op alle momenten van de dag tot 's avonds toe. Daarom dringen we aan op de cijfers: wat zijn de voorspellingen? Wat zijn de reële cijfers? Welk beleid zal de gemeente voeren om deze situatie aan te pakken?

Op onze vraag verklaarde schepen Janssens dat de cijfers er nog niet waren. Groen volgt op en herhaalt de vraag volgende maand om op die manier zo snel mogelijk de cijfers te bekomen die het beleid moeten onderbouwen. 

Daarnaast vroeg Groen ook naar de gemeten snelheden in de Bergstraat. Op 20 oktober 2022 twitterde de politiezone immers dat er een controle was geweest waarvan het eindresultaat was... dat 44% van de gecontroleerde wagens te snel was... Oeps... Zo'n percentage vraagt volgens ons om extra communicatie en bijkomende controles om te zorgen voor aangepast rijgedrag. De schepen gaf aan dat er één bijkomende controle was geweest en dat de heraanleg een belangrijke etappe is in een aangepaste inrichting. We vragen met aandrang om hierop te blijven inzetten, om de veiligheid voor alle weggebruikers te garanderen en ongevallen te voorkomen.