Skwibus

26 September 2021

Skwibus

Deze zomer zagen we Skwibus verschijnen, de leuke kindermascotte van onze gemeente. Bij heel wat kleuters blijkt deze mascotte te leven en zijn ze enthousiast wanneer ze hem in het straatbeeld zien op affiches of borden. Ook ‘de stoel’ was een prachtig initiatief. De plekken bleken wel moeilijk te vinden, vooral voor relatief nieuwe bewoners, en de informatie via scholen was niet bij alle leerlingen even duidelijk aangekomen. Welke lessen worden er meegenomen naar de volgende editie?

Skwibus werd elke keer binnen de 10 minuten gevonden door meerdere gezinnen en het werkte ook om een tip te geven op Facebook, voor wie het moeilijker vond.

Hij werd gelanceerd via Facebook en Instagram, ook om de pagina's van Huis van het Kind een extra breed bereik te geven. In de toekomst wordt gewerkt aan een eigen website waar ook nieuws en activiteiten op komen.

Skwibus ging ook langs in alle BKO's (buitenschoolse kinderopvang) en op woensdagnamiddag was er een meet&greet.

Volgend jaar zullen de basisscholen, eens de coronamaatregelen voorbij zijn, het skwibus-spel kunnen spelen met een filmpje en een pakket. Zo zullen we de scholen nog meer kunnen betrekken.

Skwibus werd positief onthaald. De gemeente blijft dan ook inzetten op Skwibus als mascotte van onze kindvriendelijke gemeente.